40 yıllık tecrübemizle başarılı bir şekilde liderliği taşıyoruz. Akyüz Ailesi olarak 1974 yılında başlayan yolculuğumuzu 1989 yılında Akyüz İzolasyon LTD.ŞTİ olarak yurdumuzun gururu BTM grubu, Dayman, Düfa ve diğer çözüm ortaklarımızın gücüyle Türkiyemizin birçok şehrinde büyük projeleri yüzakıyla bitirme gururunu taşıdık. Şirketimiz., Su Yalıtım Kaplaması ve Membranı, Harç, Ankraj ve Derz Dolgu Malzemeleri, Yenileme ve Onarım, Endüstriyel Zemin Epoksisi, Endüstriyel Zemin Sertleştiricisi, Fair Face Sıva ve İnce Kaplama, Tamir Harcı ve Bağlayıcı Madde, Çatı İşlemi ve Isı Yalıtımı, Köpük beton bloğu ve diğer birçok inşaat çözümü gibi her türlü inşaat kimyasalını tedarik edip kaliteden ödün vermeden uygulamakta ve danışmanlık hizmeti vermektedir.
DanışmaPerde su yalıtımı, bir binanın dışını su hasarından korumayı içeren bir işlemdir. Yapıya su girmesini önlemek için dış duvarlar ile su arasında bir bariyer oluşturarak gerçekleştirilir. Su bir binanın dış duvarlarına nüfuz ettiğinde, yapısal hasara, küf oluşumuna ve maliyetli onarımlara yol açabilir.
Perde su yalıtımı, bir binanın yapısal bütünlüğünü ve sakinlerinin sağlığını korumaya yardımcı olabilecek temel bir önleyici tedbirdir. İşlem genellikle yüzey hazırlığı, su yalıtım katkı maddelerinin, membranların ve özellikle kristalize beton katkı maddeleri içeren toz ve su yalıtım malzemelerinin uygulanması, drenaj sistemi kurulumu ve geri doldurmayı içerir.
Binaların dış duvarlarını su geçirmez hale getirerek, bina sahipleri enerji maliyetlerini azaltabilir, su hasarını önleyebilir ve binalarının ömrünü uzatabilirler.
Dış duvarları su geçirmez hale getirmek için çeşitli teknikler ve malzemeler bir arada kullanılabilir. İşte dış duvarları su geçirmez hale getirmenin en yaygın yolları:
Su yalıtımı yapılmadan önce, izolasyonu yapılacak cephelerin yüzeyi temizlenir ve su yalıtımı için hazırlanır. Bu işlem, duvar yüzeyinden kir ve toz gibi maddelerin uzaklaştırılmasını içerir.
Bir sonraki adım dış cephe su yalıtım ürünlerinin uygulanmasıdır. Bu, duvar ile temas edebilecek herhangi bir sıvı arasında bir bariyer oluşturmak için dış cephe duvarlarına uygulanan bir yöntemdir. Dış cephe su yalıtım ürünleri günümüzde birçok farklı şekilde üretilmektedir.
Su yalıtım membranları gibi klasik yöntemlere ek olarak, kristal toz ve sıvı katkı maddeleri betondaki kılcal çatlak ve gözeneklerde çözünmeyen bir kristal yapı oluşturarak betonun su yalıtımında yüksek verimlilikleriyle öne çıkmaktadır.
Dış su yalıtım malzemesi uygulandıktan sonra, tercihen binaların temel ve perde yalıtımında uygulanan su yalıtımı ve ısı yalıtımını korumak için bir drenaj sistemi kurulur. Bu sistem, suyun temel duvarlarından uzaklaştırılmasına ve binaya sızmasının önlenmesine yardımcı olur. Drenaj sistemi, döküntüleri filtrelemeye yardımcı olmak için çakılla kaplı delikli borulardan oluşur.
Dış duvarların su geçirmez hale getirilmesi sürecindeki son adım doldurmadır. Bu, kazı sonucu oluşan boşluğun toprakla doldurulmasını içerir. Daha sonra toprak, stabilize edilmesi ve zamanla kaymaması için sıkıştırılır.
Cepheler binaların en dış yüzeyleridir ve doğrudan çevresel faktörlere maruz kalırlar. Bunlara yağmur, kar, rüzgar, güneş ışığı ve nem dahildir. Zamanla bu faktörler dış malzemelerin bozulmasına, çatlamasına, çürümesine ve hatta çökmesine neden olabilir.
İlk olarak, su binanızın yapısına önemli hasar verebilir. Su sızan duvarlar, maliyetli onarımlara yol açabilecek çatlaklar da dahil olmak üzere yapısal hasara neden olabilir.
İkinci olarak, su küf oluşumuna da neden olabilir. Küf nemli ortamlarda büyür ve su duvarlara sızdığında küf oluşumu için gerekli koşulları yaratır. Küf, maruz kalan kişilerde solunum problemleri, alerjiler ve diğer sağlık sorunları dahil olmak üzere birçok farklı soruna neden olabilir.
Bu sorunları önlemek için dış duvar su yalıtımı yapılır. Su ve nemin içeri sızmasını önlemek için bina duvarlarına su yalıtım membranları, yalıtım malzemeleri ve kristalize toz ve sıvı beton katkı maddeleri uygulanır. Bu, bina duvarlarını ve malzemelerini çevresel faktörlere karşı daha dayanıklı hale getirir ve kullanım ömürlerini uzatır. Aynı zamanda iç mekanlarda sağlıklı ve güvenli bir yaşam alanı yaratılır.
Dış cephe su yalıtımı süreci, bir bariyer oluşturmak için farklı malzemelerin kullanılmasını içerir. Bu malzemeler, özelliklerine, dayanıklılıklarına ve sert hava koşullarına dayanma yeteneklerine göre dikkatlice seçilir. Dış duvar su yalıtımı için kullanılan malzemelerin seçimi, binanın türüne, konumuna ve iklime bağlı olarak değişebilir. O halde dış cephe su yalıtımı ürünlerine bir göz atalım!
Su yalıtım membranları, binalarda veya diğer yapısal projelerde su sızıntısını önlemek için kullanılan malzemelerdir. Bu membranlar, su geçirmez bir bariyer oluşturarak suyun yapılara girmesini önler. Dış yalıtımda birçok farklı membran kullanılır.
Bitümlü membranlar asfalt veya kömür katranı ziftinden yapılır ve sıvılara karşı bir bariyer oluşturmak için dış duvarlara uygulanır. Uygun fiyatlı olmaları ve su hasarına karşı mükemmel koruma sağlamaları nedeniyle popülerdirler.
Bitümlü kaplamaların birçok avantajı vardır. Bitümlü kaplamalar yüzeyin mükemmel su geçirmezliğini sağlar. Ayrıca, bitümlü kaplamalar kolayca uygulanabilir ve genellikle maliyet açısından uygundur.
Kendinden yapışkanlı membranlar, su yalıtımında kullanılan bir tür yalıtım malzemesidir. Kendinden yapışkanlı membranların bir tarafında polietilen film, diğer tarafında ise çıkarılabilir polipropilen bulunur.
Kendinden yapışkanlı membranlar uygulaması çok kolaydır. Membranın alt katmanındaki koruyucu folyo çıkarılır ve yüzeye yapıştırılır ve böylece kendinden yapışkanlı membranlar yüzeyde mükemmel yalıtım sağlar
Çimento bazlı su yalıtım ürünleri, su sızıntısını önlemek ve yapıları suya karşı korumak için kullanılan bir tür su yalıtım malzemesidir. Bu ürünler, çimento, kum, polimer katkı maddeleri ve suyun karıştırılmasıyla elde edilen karışımlardır. Yüksek yapışma performansları ve yarı esnek yapıları sayesinde su geçirmez bir tabaka oluştururlar ve kalıcı bir su geçirmez kaplama sağlarlar.
Kristal toz ve sıvı beton katkı maddeleri, betonun dayanıklılığını artıran bir tür kimyasal katkı maddesidir. Bu katkı maddeleri betondaki suyla etkileşime girerek su geçirmez bir tabaka oluşturur. Bu tabaka betonun yüzeyinde kristalleşir ve betonun su direncini artırır.
Kristalize bir etki oluşturan sıvı beton katkı maddeleri, su betonla temas ettiğinde su geçirmez bir kaplama oluşturan ve yapıyı su geçirmez hale getiren ürünlerdir. Çatılar, bodrumlar, teraslar ve diğer tüm ıslak alanlar için mükemmel yalıtım sağlayan kristalize su yalıtım ürünleri, özel formülü sayesinde suyla temas ettiğinde kendiliğinden kristalleşen bir yapı oluşturarak betondaki boşlukları doldurur ve su geçirmez bir yapı oluşturur.