40 yıllık tecrübemizle başarılı bir şekilde liderliği taşıyoruz. Akyüz Ailesi olarak 1974 yılında başlayan yolculuğumuzu 1989 yılında Akyüz İzolasyon LTD.ŞTİ olarak yurdumuzun gururu BTM grubu, Dayman, Düfa ve diğer çözüm ortaklarımızın gücüyle Türkiyemizin birçok şehrinde büyük projeleri yüzakıyla bitirme gururunu taşıdık. Şirketimiz., Su Yalıtım Kaplaması ve Membranı, Harç, Ankraj ve Derz Dolgu Malzemeleri, Yenileme ve Onarım, Endüstriyel Zemin Epoksisi, Endüstriyel Zemin Sertleştiricisi, Fair Face Sıva ve İnce Kaplama, Tamir Harcı ve Bağlayıcı Madde, Çatı İşlemi ve Isı Yalıtımı, Köpük beton bloğu ve diğer birçok inşaat çözümü gibi her türlü inşaat kimyasalını tedarik edip kaliteden ödün vermeden uygulamakta ve danışmanlık hizmeti vermektedir.
DanışmaDuvar su yalıtımı denildiğinde akla ilk gelen şey bina duvarlarının su yalıtımıdır ancak duvar su yalıtımı köprüler, tüneller ve viyadükler gibi birçok başka yapı için de kritik öneme sahiptir. Bu nedenle hayatın birçok alanında karşılaştığımız duvarların su yalıtımı hakkında derinlemesine bilgi sahibi olmak faydalıdır.
Ancak duvarlara uygulanan su yalıtım işleminden bahsetmeden önce genel olarak su yalıtımı hakkında bilgi vermek istiyoruz. Buna göre su yalıtımı, yapıların suyla olası temasında bariyer görevi görerek yapının performans kayıplarını önlemek için su yalıtım kimyasallarıyla yapılan işlemdir.
Su yalıtım kimyasalları, su ile temas halinde oluşabilecek korozyon, dayanıklılık ve mukavemet kayıpları gibi yapıya risk oluşturabilecek etkenlerden yapıyı korumak için özel olarak geliştirilmiştir.
Türkiye’de, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Resmi Gazete’de yayımlanan “Binalarda Su Yalıtımı Esasları ve Yönetmeliği” doğrultusunda binaların su yalıtımı yaptırma zorunluluğu bulunmaktadır .
Bu Yönetmelik, yapıların toprakla temas eden temel, döşeme ve bodrum duvarları, çatı, balkon ve ıslak hacimlerinde yapılacak su yalıtımı esasları ile havuz, su deposu, drenaj gibi akla gelebilecek her türlü yapıların suyla temas eden her noktasında su yalıtımı usul ve esaslarını kapsar.
Duvar su yalıtımı nedir diye sorulduğunda akla binanın içindeki ve dışındaki tüm duvar sistemlerinin görüntüleri gelir. İç duvarlar binayı kullanım alanlarına ayırmak için kullanılırken, dış duvarlar binayı koruyan ve bu nedenle iklim koşullarından doğrudan etkilenen sistemlerdir.
Duvar su yalıtım kimyasalları, binanın temelden çatıya kadar iç ve dış duvarlarında sudan etkilenmeyen, su ile bina arasında bariyer görevi görerek, olası performans kayıplarını önleyen malzemelerdir.
Peki duvar su yalıtımının önemi nedir? Doğru duvar yalıtımı yapılmazsa ortaya çıkacak sorunlar nelerdir?
Bina montajı sırasında toprak ile bina arasındaki su yalıtım işleminin doğru bir şekilde tamamlanması bina için hayati önem taşır. Bina ile toprak arasındaki temel ve perde duvarlar, binanın nemden ve bitki köklerinden zarar görmemesi için doğru bir su yalıtım malzemesi ile korunmalıdır.
Aksi takdirde bina temelden gelen suya sürekli maruz kalacak ve korozyona uğrayarak çürümeye başlayacaktır. Bu performans kaybı geri dönüşü olmayan sonuçlara yol açacaktır.
Pencereler dış duvar sistemlerinde önemli bir alan kaplar. Su ile iç mekan arasında doğrudan bir geçiş yaptıkları için dış duvar sistemlerinin montajı sırasında su yalıtımının düzgün bir şekilde tamamlanması gerekir.
Pencere montajı sırasında duvarlarda ve pencere kenarlarında doğru su yalıtımı yapılmazsa, su doğrudan binaya girer ve bu da performans kayıplarına neden olur.
Duvarların iç kısımlarında nem ve olası su kaçakları nedeniyle nem oluşabilir ve bu durum ilerlerse bakteri ve mantar oluşumu meydana gelir. Bu biyolojik oluşumların da doğru duvar su yalıtım malzemesi ile onarılması gerekir .
Bu nedenle buna benzer yapı ve insan sağlığına zarar verecek oluşumların önüne geçmek için, montaj aşamasında doğru su yalıtım malzemeleri ile çalışmak gerekmektedir.