40 yıllık tecrübemizle başarılı bir şekilde liderliği taşıyoruz. Akyüz Ailesi olarak 1974 yılında başlayan yolculuğumuzu 1989 yılında Akyüz İzolasyon LTD.ŞTİ olarak yurdumuzun gururu BTM grubu, Dayman, Düfa ve diğer çözüm ortaklarımızın gücüyle Türkiyemizin birçok şehrinde büyük projeleri yüzakıyla bitirme gururunu taşıdık. Şirketimiz., Su Yalıtım Kaplaması ve Membranı, Harç, Ankraj ve Derz Dolgu Malzemeleri, Yenileme ve Onarım, Endüstriyel Zemin Epoksisi, Endüstriyel Zemin Sertleştiricisi, Fair Face Sıva ve İnce Kaplama, Tamir Harcı ve Bağlayıcı Madde, Çatı İşlemi ve Isı Yalıtımı, Köpük beton bloğu ve diğer birçok inşaat çözümü gibi her türlü inşaat kimyasalını tedarik edip kaliteden ödün vermeden uygulamakta ve danışmanlık hizmeti vermektedir.
DanışmaEpoksi zemin kaplama popüler bir seçimdir ve haklı olarak, ülke çapındaki ev sahipleri ve işletmeler dayanıklılığı, düşük bakımı ve estetik çekiciliği nedeniyle bu devrim niteliğindeki zemin kaplamasını kurmuştur. Alanınız ne olursa olsun, zemin kaplamanızın uzun ömürlü olmasını sağlamak çok önemlidir.
Epoksi Zemin Kaplamanızı Düzenli Olarak Temizleyin
Epoksi zemin kaplamanızın bakımında ilk adım düzenli temizliktir, bu özellikle iş yerinde hayati önem taşır, bu nedenle bir temizlik rutini oluşturarak iyi bir başlangıç olabilir. Kir ve döküntüler yüzeyde toplanabilir ve bu da çiziklere ve donuk bir görünüme yol açabilir. Gevşek toz ve döküntüleri temizlemek için yumuşak başlıklı nazik bir süpürge veya elektrikli süpürge kullanın.
Sert Temizlik Aletlerinden Kaçının
Epoksi zeminler dayanıklıdır, ancak aşındırıcı temizlik araçları tarafından çizilebilirler, bu nedenle çelik yün fırçalardan veya sert kıllı fırçalardan kaçınmak en iyisidir. Epoksi zeminleri temizlemek için ılık su en iyisidir, gerekirse galon suya 2-4 ons amonyak ekleyin veya yumuşak bir sabun kullanın. Ancak genel olarak, bu tür zeminleri temizlemek için sabuna gerek yoktur çünkü puslu bir görünüme neden olabilir. Ayrıca epoksiye zarar verebilecekleri için turunçgil ürünlerinden kaçınmak en iyisidir.
Sızıntılara Hızlıca Müdahale edin
Epoksi reçine zemin kaplaması leke tutmaz ancak dökülmeleri hızla temizlemek yine de gereklidir. Yağ veya kimyasal dökülmelerin olduğu endüstriyel ortamlarda, bunların yerleşip uzun vadeli hasara yol açmaması için hızla temizlenmesi önemlidir. Evde, yiyeceklerin iz bırakma olasılığı daha düşük olduğundan temizlenmelidir. Gerekirse alanı ılık su ve uygun deterjanla temizlemeden önce dökülmeyi yumuşak bir bez veya kağıt havluyla silin.
Mobilyaların Altına Koruyucu Matlar ve Pedler Kullanın
Atölyeler veya garajlar gibi yerlerde ağır mobilya veya ekipmanların altına koruyucu matlar yerleştirerek epoksi reçine zeminleriniz için ekstra bir koruma katmanı ekleyin. Çizilmeleri ve hasarı önlemek için keçe ve kauçuk matlar bacakların veya tabanın altına yerleştirilebilir. Ayrıca, insanların ayakkabılarının altına giren kir ve nemi azaltmak için giriş yollarına matlar yerleştirebilirsiniz. Ağır ekipmanınız varsa, zeminde sürüklemekten kaçının, bunun yerine kaldırın, böylece yüzey çizilmez.
Epoksi Zeminlerinizi UV Işınlarından Koruyun
UV ışınları epoksi zeminlerin solmasına veya sararmasına neden olabilirken parlaklığını da azaltabilir. Bu nedenle, uzun vadeli hasarlardan korunmak için pencere kaplamaları veya UV ışınlarına dayanıklı bir kaplama takmak önemlidir.
Aralıklarla Üst Kat Uygulayın
Parlak bir yüzey, reçine döşemenin onu çekici kılan özelliklerinden biridir, bu nedenle parlaklığını korumak için birkaç yılda bir üst katmanı yeniden uygulamak üzere bir uzmanı çağırmayı düşünün. Bu, doğal aşınma ve yıpranmaya karşı ekstra bir koruyucu katman sağlayacaktır.
Zeminlerinizi Düzenli Olarak Denetleyin
Bu kolay yönergeleri izleyerek, epoksi zeminlerinizin parlaklığını ve dayanıklılığını yıllarca koruyabilirsiniz. En iyi yanı, zaman alıcı olmamasıdır; düzenli, hızlı bir temizlik ve anında dökülme yönetimiyle zeminlerinizi koruyabilir, maliyetleri düşürebilir ve konforlu bir ev veya iş yeri sağlayabilirsiniz.
Zeminlerinizi çatlama veya kırılma gibi hasar belirtileri açısından düzenli olarak kontrol edin; hızlı davranarak büyük bir sorun haline gelmeden önce zamandan ve paradan tasarruf edebilirsiniz. Bir şey fark ederseniz, kendiniz düzeltmeye çalışmaktansa onarım sağlayabilecek bir uzmanla iletişime geçin.
Aklınızda daha farklı bir sorunuz mu var? Deneyimli uzmanımızla görüşün.